0880040900

AirPods schoonmaken? Pas op!

Meld je reparatie aan

Kies je merk

Staat je merk er niet tussen? Geen paniek. In veel gevallen kunnen we hem wel komen repareren.

Hoe je je AirPods schoonmaakt? Dit dien je zorgvuldig te doen en bij Fixers helpen we je hierbij. Je dient je AirPods goed te onderhouden, want bij vuil kan het zijn dat je oortjes van Apple niet meer goed werken en dat zou zonde zijn. Daarnaast kan het voor blijvende schade zorgen, waardoor je je Apple AirPods moet laten repareren. Dat zou zonde zijn! Geen zorgen, wij hebben alle stappen voor je op een rijtje gezet. Doorloop de onderstaande punten en maak binnen enkele minuten weer gebruik van je AirPods! Kom je er zelf niet uit, maak dan een afspraak in één van onze winkels.

1. AirPods schoonmaken!

Vuil is altijd belangrijk om weg te halen. We adviseren je om hier nooit water bij te gebruiken, omdat water er voor kan zorgen dat je AirPods niet meer werken en je ze dus moet laten repareren. Volg deze stappen om je

  • Zorg ervoor dat je nooit water gebruikt bij het schoonmaken van je AirPods of AirPods Pro. Dit kan ervoor zorgen dat je AirPods helemaal niet meer werken en dat zou zonde zijn.
  • Gebruik in plaats van water een zachte en droge doek.
  • Het kan zijn dat je AirPods beschadigd zijn door bijvoorbeeld zeep, shampoo, parfum, lotion, oplosmiddelen, wasmiddelen of voedsel en zonnebrandcrème. Als dit zo is, adviseren we je om een doek te pakken en die licht te bevochtigen met water, waarna je het schoonmaakt met een droge, pluisvrije doek. Vervolgens moet je de AirPods goed laten drogen en daarna pas terug in de oplaadcase stoppen.
  • Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de openingen terechtkomt.
  • Maak de microfoon en het luidsprekergaas schoon met een droog wattenstaafje.
  • Gebruik geen scherpe voorwerpen of schurende materialen om je AirPods of AirPods Pro schoon te maken.

2. Oplaadcase van de AirPods schoonmaken

Naast dat je de AirPods regelmatig moet schoonmaken, is het ook goed om het doosje en de oplader van de AirPods schoon te maken en te houden. Dit kunt je doen door een droge zachte pluisvrije doek te gebruiken. Indien nodig kunt u de doek een beetje vochtig maken met isopropylalcohol. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de oplaadpoorten terechtkomt. Hieronder vindt u nog een paar richtlijnen:

  • Verwijder met een schone, droge, zachte borstel vuil uit de Lightning-connector.
  • Gebruik geen schurende materialen om de oplaadcase schoon te maken.
  • Steek niets in de oplaadpoorten om te voorkomen dat je de metalen contacten beschadigt.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1408 reviews op trustpilot
Lex Abas
18 januari 2022
Uitstekende service

Goed en snel geholpen

Ben Stams
17 januari 2022
Schakelen van Fixers op terugroep actie vanuit Apple

Mijn iPhone 12 pro gebracht omdat er een terugroep actie vanuit Apple op van kracht was, na diagnose toestel daar achter gelaten en 3 uurtjes later voorzien van nieuw scherm e.d. weer opgehaald. Uitermate klantvriendelijke en prettig geholpen.

Thomas Stijntjes
12 januari 2022
Super service en advies!

Erg snel, ontzettend behulpzaam en vriendelijk geholpen. Zelfs met advies voor een hobby reparatie van een oude iMac.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs