0880040900

iPhone WiFi werkt niet? Probeer dit eens!

Meld je reparatie aan

Herkenbaar? Je WiFi doet het niet, precies als je echt even een snelle verbinding nodig hebt. Als je iPhone WiFi niet werkt of geen verbinding maakt, kun je je iPhone nog wel gebruiken, maar zul je wel de nodige hinder ervaren. Om met een iPhone goed te kunnen internetten, heb je namelijk al snel een WiFi verbinding nodig. Verbinding met een WiFi netwerk voorkomt bovendien extreem hoge datakosten buiten een internetbundel. Hieronder geven we je graag een aantal praktische tips om WiFi problemen op te lossen. Werkt je WiFi hiermee nog steeds niet op je telefoon? Fixers onderzoekt ‘m graag gratis voor je. En eventueel benodigde reparaties kunnen we vaak al binnen 30 minuten uitvoeren in 1 van onze repair stores!

iPhone opnieuw opstarten

Je iPhone WiFi werkt niet als deze kortstondig verstoord is of als je hiervoor niet (meer) de juiste netwerkinstellingen hebt. Als de WiFi op je iPhone niet werkt, betekent dit dus niet per sé dat je iPhone echt kapot is. Er zijn een paar dingen die je kunt proberen en die mogelijk je WiFi probleem oplossen. Ten eerste kun je proberen om de iPhone te herstellen door middel van een snelle reset. Houd hiervoor de home- en powerknop minimaal tien seconden tegelijkertijd ingedrukt tot het scherm zwart wordt. De iPhone start opnieuw op en mogelijk werkt de Wi-Fi dan gewoon weer. Als dit niet werkt, kun je nog proberen om de netwerkinstellingen opnieuw in te stellen:

Herstel je netwerkinstellingen

Volg om je netwerkinstellingen te herstellen de volgende stappen:

# Instellingen -> Algemeen -> Stel opnieuw in -> Herstel netwerkinstellingen

Als zowel de snelle reset en het herstellen van de netwerkinstellingen niet werken, kun je altijd nog proberen om een harde reset op je iPhone uit te voeren. Denk er dan wel aan om vooraf een back up te maken, zodat je geen bestanden als foto’s, contacten en andere gegevens verliest. De harde reset gaat als volgt:

# Instellingen -> Algemeen -> Stel opnieuw in -> Wis alle inhoud en instellingen

Check na het resetten of er nu wel wifi is. Als je dan nog steeds geen Wi-Fi verbinding hebt, is waarschijnlijk de Wi-Fi antenne van je iPhone kapot. Fixers kan deze eenvoudig voor je repareren, vaak al binnen 30 minuten!

WiFi knop grijs?

Als je de wifi niet meer aan of uit kunt zetten bij instellingen en deze knop grijs kleurt (greyed out), dan is waarschijnlijk de WiFi-chip in het moederbord defect. Vanaf € 29,-* kan Fixers dit al voor je repareren.

*De prijs van de reparatie hangt af van het type reparatie / type device

Tips voor openbare WiFi locaties

WiFi problemen kunnen ook voorkomen op openbare WiFi locaties of hotspots.

Op openbare WiFi locaties hangt de internetsnelheid in de eerste plaats af van de afstand tot de zender, de gebruikte techniek en het aantal medegebruikers. Maar er kan eventueel ook een maximale snelheid per gebruiker ingesteld zijn, en bij WiFi in het OV zijn bijvoorbeeld ook internetfilmpjes geblokkeerd om te voorkomen dat het WiFi netwerk overbelast wordt. Sowieso is openbare WiFi vrijwel altijd trager dan je WiFi thuis, maar meestal nog wel goed genoeg voor gemiddeld internetgebruik.

Werkt je iPhone ook met bovenstaande tips niet?

Fixers onderzoekt je iPhone gratis voor je. En eventueel benodigde reparaties kunnen we vaak al binnen 30 minuten uitvoeren in 1 van onze repair stores!

Fixers

Fixers heeft jarenlange ervaring in het repareren van iPhone, iPad en iPod. Bij Fixers heb je de keuzevrijheid om langs te komen, gebruik te maken van de ophaalservice of om je device op te sturen. Als je langs komt is je toestel binnen 30 minuten al weer gerepareerd! Bij de ophaalservice en zelf opsturen stuurt Fixers het toestel binnen 24 uur na ontvangst al weer terug.

*De prijs van de reparatie hangt af van het type reparatie / type device

Het grootste reparatienetwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1375 reviews op trustpilot
John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Jae Sadler
22 oktober 2021
A1 Service

First off the guy that dealt with me in Rotterdam location was very welcoming & made sure I felt at home. He was very efficient & made sure I was aware of everything he was doing. He also notified me of another problem that my phone has that I was not really aware of & for that im thankful.Definitely will be back for any electronic fixes. Ps Hope the concoction i told you works! Xoxo Jae Sadler

Josephine
14 oktober 2021
Fantastische service!

Fantastische service! Heel vriendelijk, transparant en bovenal super snel!!! Absoluut een aanrader!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs