0880040900

iPhone wordt (te) warm

Meld je reparatie aan

Een iPhone wordt warm als het toestel veel gebruikt wordt. Van zichzelf is dit geen probleem, want een telefoon wordt nu eenmaal warm bij veelvuldig gebruik. Maar een iPhone kan ook te warm worden. Je iPhone wordt heet in zulke gevallen, en in enkele gevallen kan je iPhone oververhit raken. Vooral tijdens de zomer is de kans hierop groter. Je mobiel kan ook oververhit raken als het apparaat te lang in de zon ligt. In deze blog vertellen we je hoe je oververhitting van je iPhone kan voorkomen en wat je kunt doen om oververhitting op te lossen.

Wat zijn de gevolgen van een telefoon die oververhit raakt?

Het handige aan een iPhone is dat het over een beveiligingsmechanisme beschikt om schade aan je toestel zoveel mogelijk te voorkomen. Als een iPhone te warm wordt, krijg je een melding met Temperatuur in beeld. Hierna sluit je smartphone zichzelf af en kan je jouw telefoon pas weer gebruiken als het apparaat voldoende heeft kunnen afkoelen.

Uit onderzoeken is gebleken dat de iPhone op zijn best werkt tussen de 0 en 35 graden Celsius. Temperaturen lager of hoger dan dit hebben een negatief effect op je telefoon. Zo loopt bij lagere temperaturen je batterij sneller leeg. Te hoge temperaturen kunnen leiden tot schade aan je mobiel. Als bijvoorbeeld de batterij oververhit raakt, kan deze smelten of gaan lekken. Ook andere onderdelen kunnen hierdoor beschadigd raken. Daarom kan je het beste voorkomen dat je iPhone te warm wordt.

iPhone wordt te warm: hoe voorkom ik dit?

Een iPhone wordt warm als het toestel te lang in de zon ligt. Dit kan je beter voorkomen. Je kunt daarom je telefoon in de schaduw leggen. Daarnaast hebben intensieve apps een grote impact op de iPhone temperatuur. Vooral in de zomer kunnen dergelijke apps ervoor zorgen dat de temperatuur van je telefoon de pan uit rijst. Grote games zijn de voornaamste boosdoeners op dit vlak. Minder de mate waarin je gebruik maakt van dergelijke apps of gebruik ze helemaal niet. Sluit ze ook goed af, zodat ze niet op de achtergrond aanwezig blijven. Maak je een tijd geen gebruik van je iPhone, dan kan je deze op vliegtuigmodus of helemaal uitzetten. Zo weet je zeker dat je iPhone nooit oververhit raakt.

Mijn telefoon wordt te warm: hoe los ik dit op?

Voorkomen is beter dan genezen, maar helaas is het soms te laat om dit probleem te voorkomen. Als je telefoon te warm wordt, kan je het toestel het beste even uitschakelen. Geef het apparaat minimaal een kwartier de tijd om af te koelen. Hierna kun je checken of dit het probleem heeft opgelost. Daarnaast kan je alle apps die energie verslinden uitschakelen. Ook je camera, Bluetooth en navigatie kunnen een impact hebben op de temperatuur van je iPhone. Haal je iPhone uit zijn hoes als je merkt dat de telefoon hierin vaak te warm wordt. Daarnaast komt oververhitting van een iPhone vaker voor in de auto. Het is een slim idee om je telefoonhouder voor één van de ventilatiegleuven te plaatsen. Zo wordt het toestel meteen afgekoeld.

Schade na oververhitting? Je kunt terecht bij Fixers

Doordat de iPhone zichzelf uitschakelt als de temperatuur te hoog oploopt, is de kans op schade relatief klein. Toch kan het wel eens voorkomen. In zulke gevallen kan je altijd terecht bij Fixers. Je kan je toestel naar ons opsturen, maar het is ook mogelijk om één van onze vestigingen te bezoeken. Hier verhelpen wij het probleem binnen een half uur. Zo kun jij weer snel gebruikmaken van je iPhone. Bekijk op onze site wat de mogelijkheden zijn.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1378 reviews op trustpilot
Ümit Özcan
27 oktober 2021
Geweldige service en oplossing

Super vriendelijk en behulpzaam personeel en goed geholpen op vestiging Amstelveen Stadshart door Kevin. Ik weet voortaan waar ik moet zijn!

Plus Koot
26 oktober 2021
Uitstekend te woord gestaan en geholpen,heldere uitleg en ook nog geassisteerd met het weer op de juiste manier opstarten van de telefoon en het terugzetten van de oude gegevens

Uitstekend te woord gestaan en duidelijke uitleg gekregen van het probleem .Bij het opstarten en opnieuw installeren van de oude gegevens op de nieuwe iPhone ook weer prima geholpen,prima medewerker.

John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs