0880040900

Samsung laadt niet op? Dit kun jij eraan doen

Meld je reparatie aan

Samsung laadt niet op? Dit kun jij eraan doen

Je hebt het ongetwijfeld meegemaakt, je telefoon laadt niet op. In jouw geval: je Samsung laadt niet op. Wat moet je doen als je telefoon niet meer oplaadt? Het antwoord is simpel: je leest deze blog. Hierin vertellen we je wat je kunt ondernemen om zelf het probleem op te lossen. Het goede nieuws is dat je zelf meerdere stappen kunt nemen om het probleem te verhelpen. Mochten deze stappen toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan laat je jouw Samsung repareren door Fixers. Onze repair technicians weten precies wat nodig is om jouw telefoon weer te laten werken zoals het hoort.

Mijn telefoon laadt niet meer op: waarom zou ik dit zelf oplossen?

Je Samsung laadt niet op. Om meerdere redenen is dat slecht nieuws. Tegenwoordig zijn we afhankelijker van onze smartphones dan ooit. We gebruiken deze gadgets niet alleen veel tijdens ons dagelijks leven, maar het is tegenwoordig gebruikelijk dat we onze mobiele telefoons ook nodig hebben voor ons werk. Hiermee bedoelen we niet alleen telefoontjes met zakelijke relaties, maar ook apps die we gebruiken om ons werk beter uit te kunnen voeren. Daarom kan het lonen om zelf problemen met je Samsung aan te pakken. Je kunt hierna weer sneller op een normale manier gebruik maken van je telefoon. Bovendien bespaar je jezelf op deze manier kosten. Het heeft dus alleen maar voordelen om zelf aan de slag te gaan.

Is de oplaadpoort van je Samsung kapot?

Je Samsung laadt niet meer op en dit kan veroorzaakt worden door verschillende onderdelen van je smartphone. Daarom is het altijd de moeite waard om onderdelen zoals je adapter of de oplaadkabel beter te bekijken. Wellicht is je adapter simpelweg kapotgegaan, met een mobiel die niet oplaadt tot gevolg. Mocht je een reserve adapter hebben, dan kun je kijken of je smartphone wel oplaadt als je deze andere oplader gebruikt. Hierbij is het wel aan te raden om gebruik te maken van een adapter die bij dit model past. Het liefst gebruik je dezelfde adapter als het origineel, dus geen B-merk oplader. In veel gevallen hebben dergelijke goedkope opladers een negatief effect op de levensduur van de accu. Het probleem kan ook door dit ene stopcontact komen. Probeer je Samsung telefoon eens op te laden bij een ander stopcontact. Wellicht lost dit het probleem op.

Een ander onderdeel van je Samsung dat voor problemen kan zorgen is de oplaadpoort. Specifiek kan er stof in dit onderdeel terecht zijn gekomen. Stof lijkt onschuldig, maar bij gebrekkig onderhoud kan er zoveel stof in de oplaadpoort terecht zijn gekomen dat je Samsung niet meer oplaadt. Het goede nieuws: dit stof verwijderen is een simpele taak om zelf uit te voeren. Je kunt hiervoor het beste gebruik maken van een pincet of een vergelijkbaar dun object. Ga voorzichtig te werk om schade aan de connector te voorkomen. Heb je geen vaste handen of laat je deze klus toch liever over aan een professional? Je kunt altijd bij Fixers terecht. Het probleem wordt in één van onze winkels al binnen een half uur verholpen.

Mijn mobiel laadt niet op: is de batterij het probleem?

Omdat er defecten waren aan oudere modellen, besloot Samsung iedere batterij van een temperatuur- en vochtsensor te voorzien. Het nadeel van deze sensor is dat het, in het geval van een defect, ervoor kan zorgen dat je telefoon niet meer oplaadt. Dit wordt gedaan om problemen te voorkomen die kunnen ontstaan door oververhitting of vocht (bijvoorbeeld vocht in de USB poort van je S10). Helaas kunnen sensoren foute observaties maken. Een sensorreparatie verhelpt dergelijke verkeerde waarnemingen. Mocht de batterij zelf het probleem zijn, kun je dit onderdeel van je Samsung ook door ons laten vervangen.

Mijn Samsung laadt niet op: het kan voorkomen bij ieder model

Niet opladen is één van de problemen die kan voorkomen bij ieder model. Bijvoorbeeld je Samsung A50 laadt niet op, je Samsung A40 laadt niet meer op, je Samsung A7 laadt niet op, je Samsung S6 laadt niet meer op, je Samsung Galaxy A5 laadt niet meer op, je S7 Edge laadt langzaam op of je Samsung S10 laadt niet op. Welk model ook problemen heeft op dit gebied, je kunt bij ons terecht voor de oplossing.

Wat te doen als je telefoon niet oplaadt? Kom bij ons langs!

Hierboven hebben we je laten zien wat je zelf kunt doen als je Samsung telefoon niet oplaadt. Helaas blijkt in sommige gevallen dat de bovenstaande oplossingen het probleem niet verhelpen. Is dit het geval, dan kom je gewoon langs bij één van onze Fixers filialen. We verhelpen hier het probleem binnen 30 minuten. Stuur je jouw telefoon liever naar ons op, dan kies je voor onze gratis pick-up & return service.

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1408 reviews op trustpilot
Lex Abas
18 januari 2022
Uitstekende service

Goed en snel geholpen

Ben Stams
17 januari 2022
Schakelen van Fixers op terugroep actie vanuit Apple

Mijn iPhone 12 pro gebracht omdat er een terugroep actie vanuit Apple op van kracht was, na diagnose toestel daar achter gelaten en 3 uurtjes later voorzien van nieuw scherm e.d. weer opgehaald. Uitermate klantvriendelijke en prettig geholpen.

Thomas Stijntjes
12 januari 2022
Super service en advies!

Erg snel, ontzettend behulpzaam en vriendelijk geholpen. Zelfs met advies voor een hobby reparatie van een oude iMac.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs