0880040900

Samsung touchscreen werkt niet meer? Bekijk oorzaken en oplossingen

Meld je reparatie aan

Als je Samsung touchscreen niet meer werkt, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Touchscreen problemen lopen uiteen van een touchscreen dat langzaam reageert tot een touch screen dat helemaal niet meer reageert. Typische Samsung touchscreen problemen zijn ook blanke of zwarte schermen of stipjes die op het scherm verschijnen. Hieronder volgen een paar veelvoorkomende oorzaken en oplossingen. Werkt je Samsung touchscreen hiermee nog steeds niet? Fixers onderzoekt je Samsung graag voor je, eventueel benodigde reparaties kunnen we vaak uitvoeren in één van onze repair stores!

Softwareproblemen zorgen voor niet werken touchscreen

Een software probleem kan ervoor zorgen dat je Samsung touchscreen niet meer werkt. Software problemen zijn makkelijker te herstellen dan hardware problemen, vaak alleen al door je Samsung te herstarten of desnoods terug te zetten naar fabrieksinstellingen (waarover hieronder meer).Enkele veelvoorkomende redenen dat een Samsung scherm niet reageert zijn:

  • Een probleem met een app van een 3e partij;
  • Een ‘bevroren’ Samsung telefoon;
  • Een fout in de hardware van het apparaat.

Om uit te sluiten dat het niet je hardware is die een defect heeft, kun je met de Samsung Members app checken of het touchscreen naar behoren werkt. Deze app bevat een snelle test waarmee je kunt controleren of alle hardware van je telefoon normaal werkt. Dat doe je zo:

  1. 1. Open ‘Samsung Members’. Deze app staat vanaf Android 7.0 Nougat standaard op je Samsung geïnstalleerd, anders kun je deze app downloaden vanuit de Play store of Galaxy Apps.
  1. Ga in het menu naar ‘Diagnoses’.
  1. Tik dan op ‘Aanraakscherm’ om dit te testen.

  2. 4. Kleur alle vierkantjes door er met je vinger overheen te gaan. Controleer of bij alle uitslagen 'Goed' staat om zeker te weten dat je Samsung touchscreen reageert op aanrakingen zoals het hoort.

Samsung apparaat herstarten

Bij recente Samsung modellen voer je als volgt een herstart uit:

  1. Schakel je Samsung uit.
  2. Houd dan de 'Volume Omlaag' knop ingedrukt en druk vervolgens kort op de AAN/UIT toets.
  3. Wacht even tot de drie Android-afbeeldingen op het scherm verschijnen en laat vervolgens de 'Volume Omlaag' knop los.

Zet je Samsung terug naar fabrieksinstellingen

Gaat je Samsung touchscreen ook na herstarten niet meer aan?

Fixers onderzoekt je Samsung graag voor je, eventueel benodigde reparaties kunnen we vaak uitvoeren in één van onze repair stores!


Gaat je scherm wel aan, maar werkt het nog steeds met haperingen?

Dan kun je als laatste redmiddel ook nog proberen terug te gaan naar fabrieksinstellingen. Om terug te gaan naar fabrieksinstellingen ga je naar: Instellingen > Algemeen beheer > RESETTEN > Fabrieksgegevens resetten.

Waterschade aan je Samsung apparaat?

Heb je waterschade aan je Samsung apparaat en werkt je Samsung touchscreen niet meer? Dan is de kans groot dat er ergens in je Samsung kortsluiting is ontstaan. Je kunt dan beter niet meer proberen je Samsung aan te zetten, want hiermee maak je het probleem mogelijk alleen nog maar groter. Het goede nieuws is echter dat waterschade aan een Samsung vaak goed te repareren is. Loop hiervoor even binnen bij je dichtstbijzijnde Fixers vestiging, zij helpen je graag!

Fixers

Fixers heeft jarenlange ervaring in het repareren van smartphones en tablets. Bij Fixers heb je de keuzevrijheid om langs te komen of om je device op te sturen.

*De prijs van de reparatie hangt af van het type reparatie / type device

Wat zeggen anderen over ons

  Uitstekend

Gebaseerd op 1378 reviews op trustpilot
Ümit Özcan
27 oktober 2021
Geweldige service en oplossing

Super vriendelijk en behulpzaam personeel en goed geholpen op vestiging Amstelveen Stadshart door Kevin. Ik weet voortaan waar ik moet zijn!

Plus Koot
26 oktober 2021
Uitstekend te woord gestaan en geholpen,heldere uitleg en ook nog geassisteerd met het weer op de juiste manier opstarten van de telefoon en het terugzetten van de oude gegevens

Uitstekend te woord gestaan en duidelijke uitleg gekregen van het probleem .Bij het opstarten en opnieuw installeren van de oude gegevens op de nieuwe iPhone ook weer prima geholpen,prima medewerker.

John D
23 oktober 2021
Dikke 10 voor de service en vakmanschap

Zeer goed en vakkundig geholpen! Goede en vriendelijke service bij Fixers Rotterdam. Vooral een dikke pluim voor Carlo voor zijn inzet en moeite die hij genomen heeft om mijn Macbook weer aan het werk te krijgen.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt
servicepointmap

Al onze blogs