0880040900

iPad aan / uit knop werkt niet?

Meld je reparatie aan

iPad aan/uit-knop werkt niet: kan ik dit zelf oplossen?

De iPad aan/uit-knop werkt niet. Dat is vervelend, maar het is niet meteen reden tot paniek. Zoals we je in deze blog laten zien, zijn er manieren waarop je dit zelf kunt oplossen. Als je de tips hieronder toepast, is het mogelijk dat de home knop van je iPad het weer naar behoren werkt. Zo bespaar je jezelf de kosten van een reparatie. Mocht de aan/uit-knop het toch nog steeds niet doen op je iPad, dan is er een reparatie nodig. In dat geval stuur je jouw iPad op naar Fixers of kom je langs bij één van onze vestigingen. We zorgen ervoor dat het probleem snel verholpen wordt.

iPad of iPad 2 knoppen werken niet? Opnieuw opstarten kan helpen

Je iPad aan/uit-knop werkt niet, en dat is bijzonder lastig. Er is een oplossing die we bij veel iPad problemen aanraden. Het is geen wondermiddel, maar toch zal het je verbazen hoe vaak deze oplossing het probleem verhelpt. Opnieuw opstarten kan in veel gevallen helpen.

Alleen is er één probleem: op je iPad werkt de aan/uit-knop niet. Gelukkig is er een andere manier om de iPad opnieuw op te starten. Hiervoor selecteer je eerst ‘Instellingen’, waarna je naar ‘Algemeen’ gaat. Onderaan de pagina zie je de optie ‘Zet Uit’. Nu zie je een schuifknop. Door deze knop naar links te schuiven wordt de tablet uitgezet. Krijg je de iPad niet aangezet met de aan/uit-knop? Sluit de tablet dan aan op de oplader. Je iPad gaat nu weer aan, waarna je kunt checken of het probleem verholpen is.

iPad aan/uit-knop werkt niet? Gebruik AssistiveTouch

Zelfs als je het probleem niet lijkt op te kunnen lossen is er nog een manier om te proberen. Op alle toestellen van Apple is AssistiveTouch aanwezig. Deze functie is handig voor iedereen voor wie het lastig is om de knoppen fysiek in te drukken. Wanneer je Assistive Touch activeert verschijnen de knoppen op het scherm, waaronder de aan/uit-knop. Je activeert deze functie door naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens ‘Toegankelijkheid’ te selecteren. Daarna kies je ‘Aanraken’ en activeer je vervolgens AssistiveTouch.

iPad aan/uit-knop werkt nog steeds niet? Fixers helpt je

AssistiveTouch is een prima manier om het probleem te omzeilen, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je het liefst gewoon een functionele aan/uit-knop hebt. Bij Fixers kun je terecht voor een reparatie aan de aan/uit-knop van je iPad. Je kunt je tablet naar ons opsturen, maar ook een bezoekje aan één van onze filialen is een optie. We verhelpen hier het probleem binnen een half uur.