iPad aan/uit knop werkt niet?

iPad aan/uit knop werkt niet: kan ik dit zelf oplossen?

De iPad aan/uit-knop werkt niet. Dat is vervelend, maar het is niet meteen reden tot paniek. Zoals we je in deze blog laten zien, zijn er manieren waarop je dit zelf kunt oplossen. Als je de tips hieronder toepast, is het mogelijk dat de home knop van je iPad het weer naar behoren werkt. Zo bespaar je jezelf de kosten van een reparatie. Mocht de aan/uit-knop het toch nog steeds niet doen op je iPad, dan is er een reparatie nodig. In dat geval stuur je jouw iPad op naar Fixers of kom je langs bij één van onze vestigingen. We zorgen ervoor dat het probleem snel verholpen wordt.

iPad aan/uit knop werkt niet?

iPad of iPad 2 knoppen werken niet? Opnieuw opstarten kan helpen

Je iPad aan/uit-knop werkt niet, en dat is bijzonder lastig. Er is een oplossing die we bij veel iPad problemen aanraden. Het is geen wondermiddel, maar toch zal het je verbazen hoe vaak deze oplossing het probleem verhelpt. Opnieuw opstarten kan in veel gevallen helpen.

Alleen is er één probleem: op je iPad werkt de aan/uit-knop niet. Gelukkig is er een andere manier om de iPad opnieuw op te starten. Hiervoor selecteer je eerst ‘Instellingen’, waarna je naar ‘Algemeen’ gaat. Onderaan de pagina zie je de optie ‘Zet Uit’. Nu zie je een schuifknop. Door deze knop naar links te schuiven wordt de tablet uitgezet. Krijg je de iPad niet aangezet met de aan/uit-knop? Sluit de tablet dan aan op de oplader. Je iPad gaat nu weer aan, waarna je kunt checken of het probleem verholpen is.

iPad aan/uit knop werkt niet?
iPad aan/uit knop werkt niet?

iPad aan/uit-knop werkt niet? Gebruik AssistiveTouch

Zelfs als je het probleem niet lijkt op te kunnen lossen is er nog een manier om te proberen. Op alle toestellen van Apple is AssistiveTouch aanwezig. Deze functie is handig voor iedereen voor wie het lastig is om de knoppen fysiek in te drukken. Wanneer je Assistive Touch activeert verschijnen de knoppen op het scherm, waaronder de aan/uit-knop. Je activeert deze functie door naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens ‘Toegankelijkheid’ te selecteren. Daarna kies je ‘Aanraken’ en activeer je vervolgens AssistiveTouch.

Startknop iPad werkt niet: kan ik de knop vervangen?

Er is een manier zodat je om dit probleem heen kunt werken. Eén van de functies waarvan een iPad voorzien is, is AssistiveTouch. Deze functie stelt je in staat om de knoppen via je scherm te bedienen. De knoppen van een iPad kunnen lastig om te gebruiken zijn voor mensen met een beperking. De fysieke handelingen die uitgevoerd moeten worden om een knop in te drukken kunnen te lastig zijn. AssistiveTouch is voor hen de oplossing.

AssistiveTouch kan ook de oplossing zijn voor jou als de aan uit knop van je iPad niet meer werkt. Zo kun je alsnog je iPad aan en uit zetten zonder dat je er de defecte startknop voor nodig hebt. Om AssistiveTouch aan te zetten ga je ten eerste naar Instellingen en vervolgens naar Toegankelijkheid. Hierna kies je voor Aanraken en vervolgens selecteer je AssistiveTouch. Als je deze optie hebt ingeschakeld, verschijnt er een witte stip op je scherm. Je kunt nu diverse handelingen uitvoeren die normaal gesproken door knoppen uitgevoerd worden. Je kunt hierbij denken aan het aanpassen van je volume of het roteren van je scherm. Ook de iPad aan en uit zetten regel je nu via je scherm.

iPad aan/uit knop werkt niet?

iPad reparaties

Wij bieden een breed scala aan oplossingen aan, zo kun je bij ons aankloppen voor onderstaande reparaties. Staat de juiste oplossing er niet tussen? Neem dan contact op!

iPad aan/uit-knop werkt nog steeds niet? Fixers helpt je

AssistiveTouch is een prima manier om het probleem te omzeilen, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je het liefst gewoon een functionele aan/uit-knop hebt. Bij Fixers kun je terecht voor een reparatie aan de aan/uit-knop van je iPad. Je kunt je tablet naar ons opsturen, maar ook een bezoekje aan één van onze filialen is een optie. We verhelpen hier het probleem binnen een half uur.

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

iPad aan/uit knop werkt niet?

De voordelen van Fixers


Snelle reparatietijden

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

Levenslange garantie

We geven een levenslange garantie op al onze Basic en Premium onderdelen.

Gecertificeerde technicians

Bij Fixers werken enkel gecertificeerde technicians, hierdoor kunnen we je garanderen dat je device altijd vakkundig gerepareerd wordt.

Zeker van je data

We vinden de veiligheid van je data erg belangrijk, daarom hebben we ons reparatieproces volledig conform AVG ingericht.

Betaalbare kwaliteit

Bij Fixers geven we je de keuze tussen originele onderdelen of niet-originele onderdelen van de hoogste kwaliteit. Hierdoor hou je de reparatiekosten zelf in de hand.

Geen onderzoekskosten

We brengen geen onderzoekskosten in rekening voor telefoons en tablets.