1 AirPod doet het niet / werkt niet

Heb je het probleem dat één van je AirPods niet meer werkt? Werkt je linker AirPod wel nog en je rechter niet? Of werkt je linker AirPod niet en je rechter wel? Geen zorgen, wij hebben alle mogelijke oorzaken voor je op een rijtje gezet. Doorloop de onderstaande punten en maak binnen enkele minuten weer gebruik van je AirPods! Kom je er zelf niet uit, maak dan een afspraak in één van onze winkels.

1 airpod doet het niet

1. AirPods opladen

1 AirPod laadt niet op? Probeer het niet altijd verder te zoeken dan nodig, want het kan zo zijn dat je AirPods gewoon niet goed zijn opgeladen. Om dit uit te kunnen sluiten, dien je de AirPods in je AirPods case te doen om ze op te kunnen laden. Zorg ervoor dat ze minimaal 30 minuten in het doosje zitten en bekijk ook of ze wel degelijk worden opgeladen. Op die manier kun je uitsluiten dat het niet ligt aan een lege accu van je AirPods, waardoor deze het niet meer doen.

Als je de draadloze oplaadcase hebt van de AirPods en een oplader gebruikt die compatibel is met Qi, plaats je de oplaadcase met het statuslampje omhoog. Het statuslampje zou enkele seconden ingeschakeld moeten worden en vervolgens uitgeschakeld moet worden, terwijl het opladen doorgaat. Verplaats de case als het lampje niet wordt ingeschakeld. Als de case nog steeds niet wordt opgeladen, probeer dan de kabel die is meegeleverd met de case te gebruiken voor het opladen.

Dit is de makkelijkste oplossing als je het probleem tegenkomt van “één AirPod doet het niet”. Het is vervelend om mee te maken dat bij je AirPods één oortje niet werkt.

2. Aansluitingen controleren

Als je het idee hebt dat je AirPods niet goed worden opgeladen, zorg er dan voor dat je in ieder geval even de aansluitingen controleert. Zorg dat de Lightning-naar-USB-kabel stevig in de oplaadcase en in de USB-lichtnetadapter zit. Sluit de lichtnetadapter op de juiste manier aan op een stopcontact.

Als u een oplader gebruikt die compatibel is met Qi, controleer dan of de kabel goed is aangesloten op de oplader en of het andere uiteinde correct is aangesloten op een stopcontact.

3. AirPods opnieuw instellen

Werkt het nog steeds niet, dan kun je beter proberen om even de AirPods opnieuw in te stellen. Wellicht dat er iets is misgegaan in de installatie waardoor één van de AirPods niet meer werkt.

1. Ga op het iOS-apparaat naar ‘Instellingen’ > ‘Bluetooth’.
  2. Tik op het ‘i’-symbool naast de AirPods.
  3. Tik op ‘Vergeet dit apparaat’ en tik vervolgens om dit te bevestigen.
  4. Plaats beide AirPods in de oplaadcase. Sluit de klep, wacht 30 seconden en open de klep.
  5. Houd de configuratieknop enkele seconden ingedrukt totdat het statuslampje wit knippert.
  6. Maak opnieuw verbinding met uw AirPods door ze dicht bij je apparaat te houden en de klep te openen. Volg vervolgend de stappen die op het scherm worden weergegeven van je apparaat.
  7. Test beide AirPods.

Controleer zo nodig de microfoon en het luidsprekergaasje op elke AirPod. Als je vuil aantreft, kun je ook je AirPods schoonmaken om te zien of dit het probleem verhelpt.

4. Kom langs bij Fixers!

Heb je bovenstaande stappen geprobeerd, maar krijg je je AirPods niet meer aan de praat? Is het je linker AirPod die niet werkt of is je rechter AirPod kapot of komt er geen geluid uit? Kom dan langs bij één van de Fixers winkels of stuur je AirPods op naar onze repair specialisten. Wij zorgen ervoor dat je AirPods weer gemaakt worden en dat je weer kunt genieten van de muziek waar je zo graag naar luistert!

Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

1 AirPod doet het niet / werkt niet

Boek nu een gratis diagnose
1 AirPod doet het niet / werkt niet

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

1 AirPod doet het niet / werkt niet