Is de batterij van je iPhone snel leeg? Volg deze tips!

Op de hedendaagse smartphone staan allerlei applicaties en is de telefoon getransformeerd tot een ware alleskunner. Dit betekent ook dat er een goede batterij nodig is om al deze activiteit op te vangen. Iedereen kent het probleem wel, net op zo’n moment dat je door iemand gebeld gaat worden of op een andere manier je telefoon nodig hebt, is je batterij op en heb je niets aan je iPhone. Maar er zijn natuurlijk ook weetjes die dit probleem kunnen voorkomen. Daar gaan we in dit artikel verder op in.

iphone snel leeg

Applicaties

Op een dag gebruik je al snel tien, twintig of zelf meer applicaties. Veel mensen weten niet dat als je de applicatie weg drukt (d.m.v. klik op de homebutton), deze niet afsluit maar door blijft draaien en daardoor ook uw batterij verder leeg trekt.

Om een applicatie daadwerkelijk af te sluiten kunt u tweemaal op de homebutton klikken waardoor er onderin het scherm een balkje verschijnt met de actieve applicaties. Houd u vinger ongeveer een seconde op één van de applicaties onder in de balk, u ziet nu dat de icoontjes bewegen en bij elk icoontje een rood afsluit-rondje staat. Door op dit rode rondje te drukken sluit u een applicatie af. Doe dit tot dat er niets meer staat. Al uw applicaties zijn nu afgesloten.

Vooral erg belangrijk is om de navigatie applicaties altijd direct af te sluiten, deze maken continue contact met de satelliet waardoor de batterij zeer snel leeg raakt. Als u elke dag aan het einde van de dag al uw applicaties afsluit, zult u al een groot verschil merken.

Andere hulpmiddelen

Een groot deel van de energie in uw iPhone wordt verbruikt door het scherm. Dit betekent ook dat hoe hoger de helderheid van uw scherm, hoe sneller de batterij op gaat. Het is dus raadzaam op deze op ‘Pas automatisch aan’ te zetten. Dit kunt u vinden bij:

Instelingen -> Helderheid en achtergrond -> Pas automatisch aan

Daarnaast helpt het als u diensten als Bluetooth, Wi-Fi en 3G niet continue aan laat staan. Zeker als u deze niet gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om het ‘Vraag om verbinding’ bij Wi-Fi uit te zetten’.

Als niets helpt

Als u verschillende dingen heeft geprobeerd om uw batterijduur te vergroten en het nog steeds niet na behoren werkt, dan is zeer waarschijnlijk uw batterij kapot. Als u dit zeker wilt weten, kunt uw de iPhone door Fixers.

Batterij van je iPhone snel leeg?

Het is één van de meest voorkomende problemen: de batterij van je iPhone loopt snel leeg. Accu’s hebben nu eenmaal geen eeuwige levensduur. Het maakt niet uit welk merk je koopt, maar na verloop van tijd zal een batterij aan slijtage onderhevig zijn. Dat geldt ook voor de kwalitatief hoogstaande accu’s van Apple smartphones. Toch kan het behoorlijk variëren van welk probleem je last hebt. De batterij van je iPhone loopt bijvoorbeeld leeg zonder je telefoon te gebruiken, of misschien valt je telefoon geregeld plotseling uit. Bovendien kun je soms zelf stappen ondernemen om het probleem te verminderen of zelfs compleet te verhelpen. In deze blog vertellen we je daar meer over.

iPhone snel leeg? Controleer de capaciteit van je accu

Voordat je überhaupt probeert om het probleem zelf op te lossen, is het aan te raden om te controleren wat de maximum capaciteit van de batterij op dit moment is. Zo weet je snel genoeg of je zelf nog iets kunt proberen, of dat je beter jouw iPhone batterij door ons kunt laten vervangen. De maximum capaciteit kun je bekijken door eerst naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens ‘Batterij’ te selecteren. Hierna kies je voor ‘Batterijconditie’, waarna je de ‘Maximumcapaciteit’ kunt zien. De vuistregel is: hoe lager de capaciteit, hoe minder goed je accu het nog doet. Wij raden aan om een nieuwe accu te door ons laten plaatsen bij een capaciteit van 80% of lager.

De batterij van mijn iPhone loopt leeg zonder gebruik: hoe kan dit?

Je batterij loopt leeg zonder gebruik. Het ene moment kijk je op je telefoon en is alles oké, het volgende moment is je iPhone plots leeg. Naast heftige slijtage van de accu kan dit symptoom ook wijzen op kortsluiting. Er zijn diverse oorzaken van kortsluiting in je iPhone, waaronder waterschade. In deze situatie is er weinig wat je kunt doen. Je kunt dan je iPhone het beste naar ons brengen. Wij zorgen ervoor dat het defecte onderdeel vervangen wordt.

Mijn iPhone loopt snel leeg en valt plotseling uit

Je kijkt op je smartphone en je ziet dat je accu nog zo’n 20% tot 30% over heeft. Je bent geneigd te denken dat je nog wel even hebt, maar toch valt je iPhone plotseling uit. In zulke gevallen is je telefoon niet 20% tot 30% vol, maar wordt het verkeerde percentage weergegeven. De batterij kalibreren levert je een accurater percentage op. Je begint door je telefoon op te laden. Hierna voer je een harde reset uit. Eén van onze andere blogs gaat hier dieper op in, want dit kan per model verschillen. Na de reset hou je in de gaten wanneer de accu 100% vol is. Hierna zorg je ervoor dat de telefoon nog een uur tot anderhalf uur aan de oplader blijft zitten. Zo wordt je iPhone batterij opnieuw gekalibreerd.

Wat kan ik zelf doen als de batterij van mijn iPhone snel leeg raakt?

Vaak vergen de hierboven genoemde symptomen als oplossing een nieuwe batterij. Alsnog zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen om het probleem te verhelpen dan wel te verminderen. Zo loont het om te controleren of er geen app op je telefoon is die te veel stroom verbruikt. Eerst selecteer je ‘Instellingen’ en vervolgens kies je ‘Batterij’. Hier wordt een lijst met apps weergegeven. Is er een app die je vrijwel nooit gebruikt maar die wel veel stroom verbruikt? Verwijder deze app dan. Dit zal een positief effect hebben op de levensduur van je batterij.

Houdt daarnaast je telefoon warm bij koude temperaturen en houdt je telefoon uit de zon bij warme temperaturen. Ook dat kan een verschil maken. Werkt dit alles niet, dan helpt Fixers je graag. Onze gecertificeerde medewerkers vervangen de batterij, zodat je iPhone weer helemaal in topconditie is. Stuur je telefoon naar ons op of bezoek één van onze serviceputen.

Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

Batterij van je iPhone snel leeg? Volg deze tips!

Boek nu een gratis diagnose
Batterij van je iPhone snel leeg? Volg deze tips!

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

Batterij van je iPhone snel leeg? Volg deze tips!