Geluid iPad doet het niet? Bekijk onze 6 mogelijke oplossingen!

De batterij van je iPad loopt leeg zonder gebruik: wat doe je nu? De batterij is namelijk een essentieel onderdeel van je telefoon. Hier denk je waarschijnlijk niet vaak over na als je batterij gewoon werkt. Maar als een batterij niet goed functioneert, wordt het belang hiervan onderstreept. Je moet vaker opladen en je kunt minder goed gebruikmaken van je smartphone. Problemen met de batterij komen geregeld voor. Wat doe je als de batterij van je iPad leegloopt zonder gebruik? We geven je in deze blog een aantal handige tips. Blijft de batterij van je iPad snel leeglopen, dan kan je altijd terecht bij Fixers.

geluid ipad doet het niet

De batterij van mijn iPad loopt snel leeg zonder gebruik

De batterij van je iPad loopt leeg zonder gebruik, dat is bijzonder vervelend. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kan ondernemen om dit probleem zelf te verhelpen. Allereerst kan je de maximale capaciteit van je iPad controleren. Zo zie je meteen of jouw batterij vervangen moet worden of niet. Je controleert de batterij door naar Instellingen te gaan, waarna je Batterij kiest. Vervolgens selecteer je Batterijconditie en hierna kies je voor Maximum Capaciteit. Hoe lager de capaciteit is, hoe sneller je batterij leeg raakt. Dit kan verklaren waarom je batterij snel leeg is.

Mijn iPad loopt leeg zonder gebruik: hoe pak ik dit aan?

Er zijn verschillende verklaringen waarom de batterij van een iPad sneller leeg raakt dan voorheen. Sommige oorzaken kan je niet zelf herstellen, zoals bijvoorbeeld een batterij die versleten is. Ook is het mogelijk dat één van je apps ervoor zorgt dat de batterij van je telefoon sneller leegloopt. Je kan dit zelf controleren door eerst naar Instellingen te gaan en vervolgens Batterij te selecteren. Je ziet meteen of er apps zijn die meer stroom verbruiken dan gemiddeld. Als je deze app niet hoeft te gebruiken, sluit je de applicatie af of verwijder je de app van je telefoon.

Gaat de batterij van een iPad snel leeg zonder gebruik in de winter?

Misschien is het je wel eens opgevallen dat de accu van je telefoon tijdens de koudere dagen van het jaar minder lang meegaat. De kou kan een oorzaak zijn voor het sneller leeg lopen van je iPad. Berg je telefoon goed op als je tijdens de winter naar buiten gaat, zodat je zeker weet dat dit niet de oorzaak is.

De levensduur van je batterij verlengen

Het probleem geheel verhelpen is niet altijd een optie. Wel kan je stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de accu minder snel leeg loopt. Zo kan je bijvoorbeeld de energie-spaarstand inschakelen. Hiervoor ga je naar Instellingen, vervolgens selecteer je Batterij en schakel je hier de energiebesparende modus in. Mocht je voor langere tijd niet je iPad gebruiken, dan kan je de vliegtuigmodus inschakelen om energie te besparen. Daarnaast kan je de helderheid van je scherm lager zetten.

De batterij van je iPad loopt leeg zonder gebruik? Fixers helpt je

Hierboven staan een aantal stappen beschreven die je kunnen helpen om de levensduur van de batterij van je iPhone te verlengen. Helaas werken deze mogelijke oplossingen niet altijd. Waarschijnlijk is er in zulke gevallen sprake van slijtage aan de batterij, of is er schade ontstaan aan dit onderdeel van je telefoon (bijvoorbeeld na een val). Bij Fixers kan je terecht met jouw defecte iPhone. In één van onze winkels kunnen we je telefoon vaak al binnen een half uur repareren. Wat je probleem ook is, wij helpen je tegen een goede prijs.

Kies je iPhone model

Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

Geluid iPad doet het niet? Bekijk onze 6 mogelijke oplossingen!
 • Snelle reparatietijden
 • No cure, no pay
 • Geen onderzoekskosten
 • Levenslange garantie
 • Gecertificeerde technicians
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Hoge kwaliteit onderdelen
 • Grootste van Nederland

Weet je niet wat er stuk is?

Geen idee wat er mis is met je device, of staat je probleem er niet tussen? Geen zorgen! Vraag onze gratis snel diagnose aan en wij doen de rest!

 • Getest door onze gecertificeerde reparateurs
 • Wij onderzoeken je device en bepalen wat er mis mee is.
 • We informeren je over eventuele verdere kosten voordat we verder gaan

Boek nu een gratis diagnose
Geluid iPad doet het niet? Bekijk onze 6 mogelijke oplossingen!

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

Geluid iPad doet het niet? Bekijk onze 6 mogelijke oplossingen!

Wij repareren alle merken