Hoe zie je dat een iPhone oplaad?

Als je jouw iPhone aan de oplader hebt geplaatst, wil je er ook zeker van zijn dat je telefoon daadwerkelijk opgeladen wordt. Je wilt niet dat het toestel uren aan de adapter heeft gelegen zonder resultaat. Als je bijvoorbeeld een hele dag weg gaat, is het bijzonder frustrerend als je ontdekt dat jouw iPhone niet opgeladen is. Tegenwoordig hebben we onze mobiele telefoon simpelweg nodig, zowel voor ons werk als tijdens ons sociale leven. Een niet-opgeladen telefoon is daarom funest. Maar hoe zie je dat je iPhone oplaadt? Dankzij onze checks weet je zeker dat jouw smartphone naar behoren opgeladen wordt.

hoe zie je dat je iphone oplaad

Hoe laad ik mijn iPhone op?

Laten we met de basis beginnen en uitleggen hoe je nu exact jouw iPhone kunt opladen. Ten eerste is het altijd aan te raden om gebruik te maken van de meegeleverde oplaadkabel. Er zijn goedkopere kabels op de markt, maar met dergelijke oplaadkabels loop je het risico om de batterij van je telefoon te beschadigen. Dat wil je logischerwijs natuurlijk niet. Daarnaast zul je een Apple USB-lichtnetadapter nodig hebben. Met behulp van deze adapter kan je jouw telefoon aansluiten op het stroomnet via een stopcontact.

Daarnaast kan je jouw telefoon aansluiten op je computer met behulp van de oplaadkabel. De computer dient hiervoor wel aan te staan, anders zal je smartphone niet opladen. Als een telefoon aangesloten zit op de computer, kun je ook bestanden overbrengen. Daarnaast is het bij modellen vanaf iPhone 8 mogelijk om je telefoon draadloos op te laden. Sluit de Qi-gecertificeerde oplader aan op een stopcontact. Leg je iPhone met het scherm naar boven op de oplader. Na een paar seconden begint je telefoon met opladen.

Hoe zie je dat een iPhone oplaadt, maar dan écht?

Op het scherm van je telefoon zie je een duidelijke indicator dat je mobiel aan het opladen is. Rechtsboven op het scherm staat een icoontje in de vorm van een batterij. Deze batterij geeft aan hoe vol jouw telefoon nog is. Als je jouw iPhone aan het opladen bent, is er een flits symbool te zien op de batterij. Vaak zie je ook middels een animatie dat de batterij aan het opladen is. Zie je tijdens het opladen een lege batterij, maar doet het scherm het nog wel? Dit geeft aan dat je telefoon minstens 10 minuten nodig heeft voor het toestel weer gebruikt kan worden.

Als je iPhone leeg is, dien je een batterij symbool in beeld te zien als je het apparaat aansluit op het stroomnet. Dit kan even duren, dus schrik niet als je een aantal minuten een zwart beeld ziet. Maar na verloop van tijd dien je dit symbool te zien. Zie je dit symbool niet, dan is de kans aanwezig dat je telefoon niet aan het opladen is.

iPhone laadt niet op? Fixers verhelpt het probleem

Tijdens het opladen kun je zien dat jouw telefoon hiermee bezig is. Bovendien kun je zelf checken hoever je telefoon is met laden. Dit wordt in de vorm van percentages aangegeven. Helaas kan het voorkomen dat je telefoon niet wil opladen. In één van onze andere blogs laten we je zien wat je moet doen als de accu van je iPhone het niet meer lijkt te doen. Soms kun je het zelf oplossen, maar helaas is dit niet altijd een optie. Bijvoorbeeld als dock connector van je iPhone gerepareerd moet worden. Gelukkig helpt Fixers je graag met dergelijke problemen. Fixers is een Apple Independent Repair Provider. Je kunt bij ons terecht voor scherpe prijzen. Wij vinden voor ieder probleem een passende oplossing.

Kies je iPhone model

Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

Hoe zie je dat een iPhone oplaad?
 • Snelle reparatietijden
 • No cure, no pay
 • Geen onderzoekskosten
 • Levenslange garantie
 • Gecertificeerde technicians
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Hoge kwaliteit onderdelen
 • Grootste van Nederland

Weet je niet wat er stuk is?

Geen idee wat er mis is met je device, of staat je probleem er niet tussen? Geen zorgen! Vraag onze gratis snel diagnose aan en wij doen de rest!

 • Getest door onze gecertificeerde reparateurs
 • Wij onderzoeken je device en bepalen wat er mis mee is.
 • We informeren je over eventuele verdere kosten voordat we verder gaan

Boek nu een gratis diagnose
Hoe zie je dat een iPhone oplaad?

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

Hoe zie je dat een iPhone oplaad?

Wij repareren alle merken