iMac valt uit tijdens het opstarten

Je komt net thuis van weer een lange dag op werk, een lekkere ontspannen vakantie, een wandeling met Bello of wat je verder ook gedaan hebt en je besluit om even rustig achter je iMac te gaan zitten. Je zet hem aan en zoals altijd begint hij netjes met het laden van het besturingssysteem maar het duurt dit keer wel erg lang..

imac valt steeds uit

Loading… Loading.. Load*plop*

Je denkt bij jezelf, had ik nou toch maar die SSD genomen, maar er blijkt meer aan de hand te zijn, je iMac valt ineens uit.

Lichtelijk geïrriteerd probeer je je iMac nog een keer aan te zetten terwijl je eigenlijk al weet dat er iets aan de hand is.. Precies hetzelfde gebeurd weer, je iMac valt uit tijdens het laden.

Apple, we have a problem.

Je bent nu bij het punt waarop je zeker weet dat er iets mis is met je iMac, maar wat? Uitvallen tijdens het opstarten kan meerdere oorzaken hebben.

Zo kan bijvoorbeeld de voeding van de iMac het probleem zijn, je vraagt tijdens het opstarten in een keer een piekspanning van de voeding. Alles moet namelijk in een keer voorzien worden van stroom, als de voeding niet meer helemaal 100% is kan het zijn dat dit te veel wordt en dat je iMac uit beveiliging zichzelf uitschakelt.

Een tweede mogelijkheid is de harde schijf van de iMac, als de iMac tijdens het opstarten geen data meer uit kan lezen van de harde schijf loopt hij vast tijdens het laden. Ook hier zal de iMac dan uit voorzorg zichzelf uitschakelen om verdere schade te voorkomen.

Als laatste oorzaak is er nog de videokaart van de iMac, als deze defect is maakt hij kortsluiting waardoor de iMac ook uitvalt. Dit kun je eenvoudig diagnosen door tijdens het opstarten de ‘shift’-toets ingedrukt te houden, start je iMac dan wel door in safe-mode? Dan weet je dat de videokaart de boosdoener is!

Problem solved!

Wat er ook aan de hand is, wij helpen je graag verder om ervoor te zorgen dat je iMac weer in topconditie is! Voor je het weet kom je ’s avonds weer thuis, zet je de iMac aan en met een beetje angstig gevoel wacht je af wat er gaat gebeuren. Et voilà, daar is je bureaublad weer met al je vertrouwde programma’s en foto’s.

Kies je iPhone model

Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

iMac valt uit tijdens het opstarten
 • Snelle reparatietijden
 • No cure, no pay
 • Geen onderzoekskosten
 • Levenslange garantie
 • Gecertificeerde technicians
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Hoge kwaliteit onderdelen
 • Grootste van Nederland

Weet je niet wat er stuk is?

Geen idee wat er mis is met je device, of staat je probleem er niet tussen? Geen zorgen! Vraag onze gratis snel diagnose aan en wij doen de rest!

 • Getest door onze gecertificeerde reparateurs
 • Wij onderzoeken je device en bepalen wat er mis mee is.
 • We informeren je over eventuele verdere kosten voordat we verder gaan

Boek nu een gratis diagnose
iMac valt uit tijdens het opstarten

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

iMac valt uit tijdens het opstarten

Wij repareren alle merken