iPhone reageert niet op aanraking?

Je iPhone scherm reageert niet op aanraking. Dit is een groot probleem, aangezien je met behulp van het touchscreen een hoop dingen regelt. Het kan ieder model overkomen.

Natuurlijk kun je altijd bij Fixers terecht voor een iPhone scherm reparatie als dit echt nodig mocht zijn. Maar het is een optie om eerst zelf dit probleem proberen te verhelpen. In deze blog leggen we je uit welke stappen je kunt ondernemen als je iPhone scherm niet doet wat het moet doen.

iphone reageert niet op aanraking

Wat moet je doen als je iPhone scherm niet reageert?

Er zijn verschillende gradaties qua problemen die je kunt hebben met je iPhone scherm, bijvoorbeeld: je iPhone scherm reageert niet op aanraking, het iPhone touchscreen werkt maar half, je iPhone touchscreen doet raar of de onderkant van je touchscreen van je iPhone werkt niet. Een oplossing die je altijd kunt proberen is het geforceerd herstarten van je mobiele telefoon. Het verschilt per model hoe je dit kunt uitvoeren. Bij oudere modellen dien je de thuisknop en de bovenste knop (zijknop) samen in te drukken tot het Apple logo in beeld verschijnt. Bij de zevende generatie dien je de bovenste knop of de zijknop samen met de volume omlaag knop in te drukken tot dat je het Apple logo ziet. Bij modellen vanaf de iPhone 8 en hoger dien je eerst de volume omhoog knop kort in te drukken, gevolgd door het kort indrukken van de volume omlaag knop. Hierna druk je de aan/uit knop of zijknop in totdat het Apple logo in beeld verschijnt.

Werkt je iPhone scherm helemaal niet of soms niet?

Het geforceerd opnieuw opstarten van je iPhone kan veel problemen verhelpen. Maar het is mogelijk dat dit niet de oplossing blijkt te zijn. In dat geval raden we aan om te kijken of je iPhone helemaal niet meer reageert op je aanraking of dat het soms niet werkt. Dit vertelt je een hoop over de mogelijke oorzaak. Een compleet niet-reagerende iPhone wijst op een hardware probleem. In dat geval is een reparatie nodig. Reageert het scherm soms niet en dan weer wel, dan kan er sprake zijn van een software probleem. In zulke gevallen kan het resetten van je iPhone helpen. Dit voer je uit zoals hierboven beschreven wordt.

Mijn iPhone scherm blijft op zwart staan

Stel dat je alles hierboven geprobeerd hebt. Toch blijft je scherm niet werken. Het beeld blijft op zwart staan en ook het indrukken van de knoppen van je telefoon levert niets op. Het kan zijn dat je accu simpelweg leeg is. Sluit je iPhone aan op de oplader, geef je telefoon de tijd om op te laden en check of dit het probleem verhelpt. Het zal je verbazen hoe vaak dit de oplossing blijkt te zijn.

Wat te doen als mijn iPhone scherm nog steeds niet reageert?

We vertelden je hierboven al dat een niet-werkend iPhone scherm kan wijzen op hardware problemen. Dergelijke problemen ontstaan vaak na een ongelukje. Hierbij kun je denken aan het uit je handen laten vallen van je mobiele telefoon op de grond of in het water. In zulke gevallen zal een scherm reparatie nodig zijn. Wij helpen je graag uit de brand. Bij Fixers werken meerdere repair technicians die door Apple zelf gecertificeerd zijn. Wij onderzoeken grondig wat het probleem is en lossen dit vervolgens voor je op. Bezoek je één van onze servicepunten, dan wordt een reparatie vaak al binnen 30 minuten voor je uitgevoerd.

Kies je iPhone model

Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

iPhone reageert niet op aanraking?
 • Snelle reparatietijden
 • No cure, no pay
 • Geen onderzoekskosten
 • Levenslange garantie
 • Gecertificeerde technicians
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Hoge kwaliteit onderdelen
 • Grootste van Nederland

Weet je niet wat er stuk is?

Geen idee wat er mis is met je device, of staat je probleem er niet tussen? Geen zorgen! Vraag onze gratis snel diagnose aan en wij doen de rest!

 • Getest door onze gecertificeerde reparateurs
 • Wij onderzoeken je device en bepalen wat er mis mee is.
 • We informeren je over eventuele verdere kosten voordat we verder gaan

Boek nu een gratis diagnose
iPhone reageert niet op aanraking?

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

iPhone reageert niet op aanraking?

Wij repareren alle merken