Mijn telefoon laadt niet op

Je telefoon laadt niet op: voor veel tieners is het hun grootste nachtmerrie. Maar ook oudere leeftijdsgroepen zijn afhankelijker dan ooit van hun mobiele telefoons. We gebruiken dit toestel om te bellen, te appen, onze agenda in te plannen, op het internet te surfen, onze social media bij te houden en om spelletjes te spelen. Gemiddeld spenderen we meer uren dan ooit op onze telefoon. Bijna niemand van ons gaat de deur meer uit zonder mobiele telefoon. Als je jouw telefoon niet meer kunt opladen, zit je zonder telefoon als de batterij leeg is. Bij ernstige defecten kun je altijd bij ons terecht voor een reparatie. Maar het goede nieuws is: vaak kun je dit probleem zelf oplossen.

telefoon laad niet op

Mijn telefoon laadt niet meer op: wat veroorzaakt dit?

Een mobiel laadt niet op en het is niet meteen duidelijk wat dit veroorzaakt. Vaak wordt aangenomen dat een kapotte accu de oorzaak is van dit probleem. Dat is mogelijk, maar dit is zeker niet altijd het geval. Vaak is de oorzaak veel simpeler dan dat. Zo is het goed mogelijk dat een software fout voor problemen zorgt. Tevens kan er zijn sprake zijn van een storing op je telefoon. Je telefoon laadt nu niet meer op, maar in zulke gevallen kun je dit zelf verhelpen.

Je telefoon laadt nooit niet op zonder reden. Je kunt zelf uitsluiten wat de oorzaak is. Zo kan het probleem hem zitten in je adapter. Adapters en kabels zijn na verloop van tijd aan slijtage onderhevig. Ook kunnen deze accessoires beschadigingen oplopen. Deze schade is niet altijd zichtbaar met het blote oog. Tevens kan het oplaadpunt het probleem zijn. Een goed voorbeeld hiervan is een niet-functionerend stopcontact.

Wat moet je doen als je telefoon niet meer oplaadt?

Wat te doen als je telefoon niet oplaadt? Het is een vraag die ons geregeld gesteld wordt. Je plan van aanpak zal afhangen van de oorzaak. In het geval van een software probleem kan het helpen om je telefoon geforceerd te herstarten. Daarnaast kun je jouw telefoon geheel resetten. Vergeet hierbij niet om een back-up te maken van je bestanden. Mocht er sprake zijn van schade aan je adapter of kabel, dan kun je proberen om je telefoon op te laden met een andere oplader. Werkt dit, dan weet je dat het probleem hem in de adapter of kabel zit. Je kunt altijd het beste gebruik maken van de adapter die wordt meegeleverd. De beste vervanger is tevens hetzelfde soort adapter. Deze accessoires kun je aanschaffen via onze webwinkel. Je kunt eventueel nog proberen of het opladen wel werkt bij een ander oplaadpunt. Soms is dit punt defect.

Mijn telefoon laadt niet op door een defecte batterij

Heb je alle andere oorzaken uitgesloten? Dan is de kans groot dat de accu van je telefoon voor problemen zorgt. Het is goed mogelijk dat dit onderdeel van je smartphone door slijtage kapot is gegaan. In dat geval kun je bij Fixers terecht voor een reparatie. Mocht het nodig zijn, dan kun wij de batterij voor je vervangen.

Kies je iPhone model

Laat je Apple device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Dit kan vaak binnen 30 minuten.

Mijn telefoon laadt niet op
 • Snelle reparatietijden
 • No cure, no pay
 • Geen onderzoekskosten
 • Levenslange garantie
 • Gecertificeerde technicians
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Hoge kwaliteit onderdelen
 • Grootste van Nederland

Weet je niet wat er stuk is?

Geen idee wat er mis is met je device, of staat je probleem er niet tussen? Geen zorgen! Vraag onze gratis snel diagnose aan en wij doen de rest!

 • Getest door onze gecertificeerde reparateurs
 • Wij onderzoeken je device en bepalen wat er mis mee is.
 • We informeren je over eventuele verdere kosten voordat we verder gaan

Boek nu een gratis diagnose
Mijn telefoon laadt niet op

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jouw in de buurt

Mijn telefoon laadt niet op

Wij repareren alle merken