0880040900

Samsung klaar maken voor verkoop

Meld je reparatie aan

Heb jij een Samsung smartphone liggen die jij graag wilt verkopen? Let er dan wel op dat alle gegevens zijn verwijderd. Het is natuurlijk raar wanneer de nieuwe eigenaar jouw foto’s of contacten kan zien. Zorg er daarom goed voor dat alle gegevens van het toestel zijn verwijderd. Maar voordat jij alle instellingen terug zet, zorg er dan voor dat je een back-up hebt gemaakt. Dan ben je er zeker van dat er ook geen belangrijke gegevens, foto’s, video’s of andere dingen niet verloren gaan. Weet je niet precies hoe het allemaal werkt? Fixers helpt jou graag verder!

1 | Back-up maken

Maak allereerst een back-up van jouw telefoon voordat je alles gaat verwijderen. Je kan jouw telefoon eenvoudig verbinden aan een Google account, hierop wordt jouw back-up dan opgeslagen. Instellingen > Back-up maken en terugzetten > Back-up mijn gegevens.

Als tweede kan je via Cloud een back-up maken. Dit is wel het handigst en werkt hetzelfde als iOS. De back-up is dan gekoppeld aan jouw Google-account en wordt dan ook opgeslagen bij Google. Vaak gaat dit automatisch, maar check dit van tevoren goed. Vooral wat de laatste versie is van jouw back-up.

Samsung S5 en eerder

Stap 1 : Cloud & Back-up maken en terugzetten.

Bepaal van tevoren voor welke back-up optie jij wilt gaan!

Stap 2 : Koppel een account zodat jouw telefoon een back-up kan maken.

Wanneer je voor handmatig back-up maken hebt gekozen.

Samsung S6 en later

Stap 1 : Open instellingen en kies ‘Back-up maken en terugzetten.

Stap 2 : Kies voor back-up maken via Samsung account of Google-account.

2 | Terug naar fabrieksinstellingen

Er zijn verschillende manieren om jouw Samsung terug te zetten naar fabrieksinstellingen en alle gegevens weg zijn, namelijk resetten door fabrieksgegevens te herstellen of hard reset.

De makkelijkste manier is via ‘Instellingen’. Open instellingen > back-up maken en terugzetten > onder resetten vind je vervolgens ‘Fabrieksgegevens herstellen’. Wanneer je daar op klikt wordt er alvorens bevestiging gevraagd. Hier kan jij je nog eens afvragen of de back-up die je hebt gemaakt wel goed is gelukt.

Fabrieksinstellingen

Stap 1 : Open instellingen en kies ‘Back-up maken en terugzetten.

Stap 2 : Kies voor back-up maken via Samsung account of Google-account.

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat alles verwijderd is kan je er voor kiezen om een hard reset uit te voeren. Controleer nogmaals of je een back-up hebt gemaakt. Schakel vervolgens jouw telefoon helemaal uit en volg onderstaand stappenplan.

  1. Houd de ‘power button’, ‘home-button’ en ‘volumeknop omhoog’ tegelijkertijd vast totdat de telefoon aangaat.
    1. Zorg er voor dat je deze drie knoppen tegelijkertijd indrukt.
  2. Laat los wanneer je het Android logo ziet.
  3. Om te navigeren door het menu gebruik je de volumeknop, voor selecteren gebruik je de aan/uit-knop
  4. Kies vervolgens : “Wipe Data/Factory Reset”
  5. Navigeer vervolgens naar : “Yes – Delete All User Data”
  6. Vervolgens wordt het systeem ‘gereboot’.

Dit kan een aantal minuten duren, vervolgens start jouw telefoon automatisch op (dit kan een tijdje duren, geen paniek). Vervolgens wanneer de telefoon is opgestart moet je alles opnieuw instellen. Dit laat je zo voor de nieuwe koper.

Smartphone reparatie

Kom je er achter dat een knop niet meer goed werkt? Er een barstje zit in het scherm? Misschien is het handig om deze schade te verhelpen mocht je de telefoon sneller willen verkopen? Fixers repareert met hoogste kwaliteit Samsung onderdelen waardoor de monteurs van Fixers een Samsung smartphone in originele staat kunnen terugbrengen. Voor een ben je welkom in een van onze Fixers Servicepunten. Met een snelle en vakkundige reparatieservice kan jij snel jouw Samsung smartphone verkopen. Zo is Fixers er voor elke smartphone, tablet en laptop reparatie.

Wat zeggen anderen over ons

  zeer goed

Gebaseerd op 1101 reviews op trustpilot
Leo Kerkhoff
20 januari 2021
Uitstekende service

Uitstekende service! Mijn MacBook Pro kreeg een nieuw toetsenbord - service van Apple - en dat was snel gebeurd. Afspraak maken, snel langsbrengen (zelfde middag nog!) en 7 dagen later gemaakt. Vriendelijke Joey, geduldig en deskundig. Dank voor deze goede ervaring!

Milou Teeuwen
20 januari 2021
Fijn bedrijf

Ik kon meteen terecht op een zaterdag. Op woensdag was het meteen gerepareerd. Jongen gasten aan het werk, fijne sfeer!

R D
20 januari 2021
I werd geholpen door meneer Serkan

Ik werd geholpen door meneer Serkan, hij gaf duidelijk aan waar het probleem zat en heeft me duidelijk uitgelegd wat ze gedaan hebben. Ook mocht ik in de winkel mijn toestel uitproberen om te kijken of er nog enige fouten in zaten. Meneer was erg vriendelijk.

Het grootste Apple Authorised Service Provider netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze repair stores. Bij ons krijg je eerlijk en vrijblijvend advies, met altijd een lekkere kop koffie.

Zoek een Repair Store bij jou in de buurt
servicepointmap