0880040900

Mijn iMac: Van schildpad naar haas!

Meld je reparatie aan

Weet je nog, die goede oude tijd… Je kwam thuis van de Apple store met een splinternieuwe iMac. Vol enthousiasme maakte je de doos open, je scheurde het folie er vanaf terwijl de stukken piepschuim door de hele kamer lagen.

Je zette hem aan, je maakte je account aan en daar was je.. Voor het eerst in de wondere wereld van de iMac, of misschien was je er al heel bekend mee maar was het gewoon tijd voor een nieuwe.

Dit moment is nu natuurlijk al lang vergeten maar stiekem denk je soms nog wel eens terug aan hoe snel je iMac toen was, hoe vlot alles werkte en hoe je niet eerst een bak koffie kon gaan zetten, de hond uit kon laten en de was op had gehangen voordat hij eindelijk opgestart was. Wat is er gebeurd en wat hebben ze met mijn iMac gedaan!?!

HDD? Weg ermee!

De beste keus die je kunt maken om je geliefde iMac weer nieuw leven in te blazen is om hem te upgraden met een SSD. Een SSD is een soort Harde Schijf maar in tegenstelling tot wat er nu in je iMac zit is hij tot wel 5 keer zo snel!

Waar een normale schijf nog allemaal draaiende onderdelen bevat, en dus fysieke beperkingen heeft, is een SSD’tje een soort gigantische USB stick (nouja, die USB sticks van tegenwoordig worden ook steeds groter en groter..). Het flash geheugen in de SSD is niet meer fysiek beperkt en is dus in staat om superhoge snelheden te halen tijdens het heen en weer schrijven van alles wat je met je iMac doet.

Door die SSD is je iMac in staat om binnen 10 seconden op te starten (sorry Bello, het baasje komt zo!) en heb je dus iedere keer weer die zelfde geweldige ervaring die je zo koesterde!

Multitasken voor gevorderden

Tegenwoordig heb je overal wel een programma’tje voor, je bent je vakantiefoto’s aan het bewerken terwijl je Spotify-playlist vrolijk door gaat op de achtergrond, je email synchroniseert elke 2 minuten en Facebook, Twitter en het lokale nieuws staat ook roodgloeiend. Je bent zoveel tegelijk aan het doen dat je iMac moeite heeft om het allemaal bij te houden, en daar baal je van want je bent niet voor niets aan het multitasken!

Wat er gebeurd is het volgende, al deze taken en processen die je aan het draaien bent vragen een deel van het RAM-geheugen, steeds meer en meer tot er geen geheugen meer over is en alles vol zit. Paniek natuurlijk want jij bent net lekker bezig met het bewerken van die leuke foto van neef Willem die over de Spaanse stranden rent! Maar hoe voorkom je nou dat je iMac traag wordt en vast gaat lopen omdat het geheugen vol zit? Uitbreiden natuurlijk!

Toen je je iMac kocht was 4GB geheugen top-of-the-line en was dit een extra optie! Nu ligt de standaard op 8GB en zijn 16GB of 32GB setups al niet gek meer, gelukkig heeft Apple jouw iMac wel de mogelijkheid gegeven om dit uit te breiden! Door het uitbreiden van dit geheugen geef je je iMac meer ademruimte en kun je al je favoriete programma’s gewoon open houden terwijl je door werkt, ideaal toch?

Doe-het-zelver? Niet-aan-te-raden!

Het vervangen van je harde schijf is een specialistenklusje, zonder de juiste tools kun je je iMac lelijk beschadigen en dan ben je nog verder verwijdert van dat prestigieuze moment.. Fixers helpt je daarom verder met het uitvoeren van deze upgrade, wel zo makkelijk toch?

Je brengt je iMac, bespreekt welke SSD je erin wilt hebben, je gaat vrolijk naar huis (eindelijk weer tijd voor Bello) en haalt hem eind van de middag weer. Je zet hem thuis weer neer, start hem op en terwijl je eigenlijk nog een beetje verbaasd bent over de snelheid zie je al je oude bestanden weer tevoorschijn komen.. En daar is het weer, dat euforische gevoel.. Mission accomplished! ??

Het grootste reparatie netwerk van Nederland

Laat je device vakkundig repareren in één van onze Service Points. Bij ons krijg je altijd eerlijk en vrijblijvend advies, met een lekkere kop koffie.

Zoek een Service Point bij jou in de buurt

Fixers stores